شیر ولومی
اخطار ! تا زمانی که این مقاله رایگان را نخوانده اید، این صفحکه را ترک نکنید
سوالات ذکر شده در بخش مبانی بایستی اصلی توجه گزینه محاسبه قرار گیرد چون هر جور شیر دارای مزایا و معایبی به جهت استعمال می باشد. شیر کروی در یک شیر کروی جریان بوسیله ی یک دیسک دایره ای که نیرو وارد می کند به عقب یا این که بیرون از حلقه، یا این که نشیمنگاه، که یک مسیر جریان گشوده را احاطه می کند، کنترل می شود. جهت حرکت دیسک، موازی اساسی جهت جریان و محور لوله که در آن شیر نصب شده میباشد می باشد. شیر دروازه ای شیر دروازه ای حیاتی استفاده از کاغذ گوه ای که بر روی نشیمنگاه شیر قرار گرفته جریان را در دست گرفتن می کند. مسیر مستقیم محل ورود از شیر به بزرگی ترک لوله می باشد و حرکت دروازه عمود بر مسیر جریان است. شیر سماوری شیر سماوری یک دستگاه در اختیار گرفتن جریان سیال دستی است. این شیرها مهم یک جايگاه چرخش 90 رتبه اقدام به تماما گشوده تا به طور کامل مسدود نمودن جریان می کنند . شیر توپی شیر توپی شامل یک توپ ظریف میباشد که فی مابین دو درزگیر یا این که نشیمنگاه دایره ای قرار دارد. شیرهای توپی اساسی ترازو های مختلف درگاه هستند. چرخش 90 رتبه دستگیره، کارایی را از موقعیت باز تا تماماً بسته تغییر و تحول می دهد. شیر پروانه ای شیر پروانه ای به طور معمول از یک بدنه استوانه ای و فلنج دار تشکیل شده که دارای دیسک داخلی قابل چرخش هست و به تیتر دستگاه تهیه و تنظیم جریان سیال عمل می کند.
شیرهای خودکار
شیرهای مداد معمولا به تیتر شیرهای کنترلی در حیث گرفته می شوند که در کنار یک کنترلر اتومات یا این که دستگاه به جهت در اختیار گرفتن جریان سیال فعالیت می کنند. “شیر کنترل” همانطور که در اینجا به کارگیری شده، در واقع از بدنه شیر و محرک تشکیل شده است. بدنه و محرک شیرممکن هست به جور ای طراحی شود که محرک قابل جابجایی و یا این که قابل ردوبدل باشد، یا این که محرک ممکن می باشد جزئی جدایی ناپذیر از بدنه شیر باشد. در این بخش متداول ترین گونه های محرک های شیر و شیرهای در اختیار گرفتن کلیدی طبقه بندی های ذیل آمده است: بدنه های کروی دو طرفه (تک و دو نشیمنگاهه) بدنه های کروی سه طرفه (مخلوط کردن و گمراه شدن) شیرهای توپی (دو و سه طرفه) آرایش پروانه (دو و سه طرفه) محرک ها محرک شیر، جنس کنترل کننده، مانند سیگنال برقی یا پنوماتیک، را به عملکرد دوار یا این که خطی آیتم نیاز شیر (ساقه) تبدیل می کند، که باعث تغییرو تحول متغیر در اختیار گرفتن (جریان) می شود. محرک ها طیف گسترده ای از اندازه ها، انواع، امکان های خروجی و وضعیت های در اختیار گرفتن را پوشش می دهند. اندازه ها: محرک ها از حیث خروجی گشتاور از محرک های سلونوئید کوچک یا موم حرارتی، تا محرک های تبارک پنوماتیک و الکترونیکی تغییرو تحول می کنند. تعیین محرک به طراحی در آیتم سیگنال کنترل، کارکردن در رخ عدم اطمینان، وضعیت گوشه و کنار و همینطور به فشار ضروری جهت بستن جايگاه شیر مونتاژی بستگی دارد. انواع: رایج ترین اشکال محرک های گزینه به کارگیری در برنامه های کاربردی شیر اتوماتیک عبارتند از: سلونوئید، رادیاتور ترموستاتیک، پنوماتیک، دنباله چرخ دنده موتور الکتریکی، الکترونیکی و الکترو هیدرولیکی. –
محرک های پنوماتیکی
محرک های شیر پنوماتیک یا دیافراگم شامل یک دیافراگم انعطاف پذیر می باشد که در بین یک محفظه فوقانی و تحتانی بسته شده است. در آیتم محرک های مستقیم، محفظه فوقانی و دیافراگم یک محیط بسته شده تولید می نمایند (شکل 8). فنر مخالف نیروی دیافراگم در بین دیافراگم و محفظه زیر قرار گرفته است. ارتقاء فشار هوا روی دیافراگم، ساقه شیر را به ذیل فشار می دهد و بر نیروی فنر عده شده برای بستن شیر حیاتی عملکرد مستقیم غلبه می کند. فنرها اهمیت تغییر و تحول فشار هوا مورد نیاز به جهت گشوده یا بسته شدن شیر انتخاب می شوند. به تیتر مثال، یک محرک پنوماتیک روی شیر کنترلی مستقیم اهمیت برد فنر 8 تا 13 psi، شیر در دست گرفتن را در فشارهای 8 psi و زیر آن خواهد بست. به جهت فشارهای در بین 8 تا 13 psi، شیر بر شالوده فشار در اختیار گرفتن محل ورود به طور متناسب تعدیل می شود. در فشارهای 13 psi و بالاتر، شیر کنترل کاملا باز خواهد شد. فنرهای شیرهای در اختیار گرفتن تجاری معمولا 10٪ انعطاف دارند. به سادگی دو شیر اهمیت دامنه های فنر محرک گوناگون حیاتی به کارگیری از یک سیگنال در اختیار گرفتن واحد، قابل تهیه و تنظیم هستند. شیرهای با کارایی معکوس چنانچه حساس بدنه ای اصلی کارایی معکوس باشند ممکن است از یک محرک مستقیم استعمال کنند. در غیر همین صورت، محرک باید کلیدی عملکرد معکوس باشد و با یک گوشه و کنار بسته شده در بین گوشه و کنار زیر و دیافراگم ساخته شود. به جهت انتخاب این که آیا محرک از اندازه کافی برخوردار است یا اینکه یک محرک بزرگتر یا رله مستقرکننده مثبت پنوماتیک واجب است، بایستی از جدول های سکو بندی مسدود کردن تولیدکننده یاری گرفت. یک رله مستقرکننده پنوماتیک مثبت ممکن است به محرک بیشتر شود تا نیروی بیشتری برای بستن یا باز کردن یک شیر کنترل مداد اتوماتیک مهیا کند (شکل 8). برخی وقت ها همین رله ها به تیتر مستقرکننده پیلوت شناخته می شوند، همین ها در واقع رله هایی کلیدی ظرفیت بالا هستند که نسبت به موقعیت حرکتی محرک فشار هوا را به محرک دوچندان یا این که قلیل می کنند. استفاده از آن ها به علت تأمین فشار هوای در دسترس و فنرمحرک محدود شده است.
:منبع